UMNO  DAN ULAMAK:

Walau apa pun yang dijelaskan oleh MAHAFIRAUN tentang serangan nya kepada ULAMAK, itu semua satu heleh apabila
beliau tersepit dan tidak dapat menangkis serangan balas yang beliau terima. Kita semua telah dengar dengan jelas dan nyata bahawa beliau telah mengatakan bahawa; Beliau tidak mengiktiraf Ulamak yang berpolitik. Apabila sedar yang kenyataan itu terkena batang hidong  Ulammamak nya, Wan Mokhtar, Hamid Otham, Yusof Noor dan Zainal Abidin, lekas-lekas beliau cuba mencari helah kononnya kenyataannya di-putar belit oleh media. Bagaimana TV3 ( Talibarut Vampire 3) boleh memutar-belitkan kenyataan itu, sedangkan ucapan beliau di-siarkan secara langsung ??

Wahai MAHAFIRAUN- tidak usahlah anda bimbang dan gundah kerana telah mengguriskan hati Ulammamak anda. Sebenar nya mereka tidak mempunyai apa-apa perasaan.Anda boleh terusan menghina Sunnah Rasul. Anda boleh terus mengeluarkan Fatwa mengikut fikiran sains anda. Mereka semua akan mengangguk. Hati mereka telah di- " sealed" oleh ALLAH S.W.T. Mereka umpama terompah kayu- yang di pakai untok mengelak daripada kaki terkena najis, bila tuan-nya naik ke-atas masjid, terompah itu di-tinggalkan di-tangga masjid. Begitu lah mereka. Hanya sekadar untok meninjokkan bahawa dalam UMNO juga ada, Ulamak, tetapi hanya membisu terhadap segala kemungkaran.

Wahai ULAMAK-ULAMAK yang masih ada dalam UMNO, ( kalau masih ada).Sedarlah bahawa UMNO hanya memerlukan anda di-masa-masa yang tertentu sahaja. Umpama sebuah cerita yang lebih kurang begini bunyinya. Suatu hari, saorang pencuri telah mencuri ayam. Tapi dalam hatinya masih unggul fitrah Islam untok berbuat kebaikan dan mengikut hukum hakam. Maka di carinya tok lebai untok menyembelih ayam tersebut supaya tidak di-ragui kehalalannya. Sedangkan perbuatan
mencuri itu adalah satu dosa yang besar. Beginilah orang-orang UMNO sekarang. Apabila hendak memasoki rumah baru, di-jemput Tok Lebai utok sembahyang Hajat dan berdoa agar selamat. Apabila membeli kereta baru, di minta Tok Lebai mendoakan supaya selamat. Anak-anak nak masok Universiti, di adakan Majlis Sembahyang Hajat. Bila kelaurga meninggal, di buatnya tahlil. Tapi punca rezeki yang mereka dapat untok membeli rumah, kereta, memberi makan anak bini , semuanya
daripada duit haram.

Oleh itu, janganlah kita semua terlalu merasa pelik terhadap perangai MAHAFIRAUN yang anti Ulamak dan Anti Islam. Kerana MAHAFIRAUN memang jahil terompah. Memang MAHAFIRAUN orang yang rosak akidah. Tetapi yang patut kita semua tudingkan jari ialah kepada ULAMAMAK mereka, Yuso Nor, Hamid Othman, Wan Mokhtar dan Zainal Abidin.
Mereka lah yang akan terlebih dulu di-humban ke Dalam Neraka Jahanam kerana membisu terhadap segala kemungkaran berlaku. Mereka lah yang akan mendahului MAHAFIRAUN ke-dalam Api Neraka kerana meyokong kelulusan lesen judi. Mereka membisu bila fitnah di-lakukan oleh MAHAFIRAUN.

SEMOGA ALLAH MELAKNAT MEREKA SEMUA, DAN MENYELAMAT ISLAM, SEBAGAIMANA ALLAH MENENGELAMKAN FIRAUN DI-LAUT MERAH.

Kalijagat