agenda mahathir di china...!!!!!!!
 
assalamualaikum...
  pilihanraya semakin hampir dan kita sendiri berada di batasan kesabaran yang tidak pernah kita bayangkan selama ini.tidak seperti pilihanraya yang lalu dimana kita tidak begitu menghiraukan tentang undi kita yang rupanya begitu bernilai dalam menentukan arah-tuju bangsa, agama dan negara.

  dan dalam pilihanraya lalu, kita tidak berapa peduli dan ambil kisah setiap tindak-tanduk dan ungkapan dari mereka yang menggelar diri mereka pemimpin dari barisan nasional terutama kepala yang busuk iaitu mahathir.

  tetapi tidak kali ini, kita begitu sensitif dengan setiap ungkapan dan tingkah-laku mahthir kepala ikan yang sedang membusuk itu.   dan kita telah mengetahui tentang lawatan mahathir ke china dalam mingu mendatang.apakah ia satu lawatan yang benar atau satu cerita , sama-sama kita tunggu nanti...

  telah tersebar bahawa antara agenda utama mahathir ke china adalah untuk membeli undi masyarakat cina dalam pilihanraya akan datang.jelas kepada kita bahawa jiwa bangsa melayu hari ini telah terluka dengan begitu parah sekali atas 1001 macam alasan tersendiri.

 dan beruntung juga ye orang cina di malaysia kerana mereka masih punya tanah besar china yang mana boleh dijadikan modal oleh mahathir kepala ikan yang sedang membusuk itu untuk memancing undi....

 dan alangkah enaknya kita orng melayu jika kita juga mempunyai tanah besar melayu.....TAPI ADAKAH KITA TANAH BESAR ITU?????????????
 
 INSAFLAH....INI SAJALAH TANAH BESAR YANG KITA ADA .

 antara pengumuman  yang bakal dibuat oleh mahathir kepala ikan yang busuk itu nanti ketika di negara china ialah:-

 1. MEMBENARKAN LAWATAN ORANG CINA DARI NEGARA CHINA TANPA VISA.

 2. MEMBENARKAN BANK-BANK DARI NEGARA CHINA BEROPERASI DI MALAYSIA.

 3. KERAJAAN AKAN MENGIKTIRAF BEBERAPA BUAH UNIVERSITI DI NEGARA  CHINA.

  adakah kita marah?.....tentu sekali tidak jika alasannya munasabah. dan jelas kepada kita bahawa  apa yang sedang dilakukan oleh pemimpin umno adalah satu perkara yang jijik dan kotor semata-mata untuk meraih undi dari kaum cina di malaysia.

  jika dulu, ghafar baba telah membenarkan penambahan pelepasan cukai kepada semua sekolah jenis kebangsaan dari pada kepada 30 tahun selepas merdeka kepada 30 tahun lagi semata-mata untuk meraih undi masyarakat cina, kali ini perkara yang tidak bermaruah sekali lagi dilakukan oleh pemimpin umno melalui ketua mereka iaitu mahathir kepala ikan yang busuk.

 jika perkara ini dibiarkan berterusan, jelas dan terang setiap kali pilihanraya , negara ini akan tergadai sedikit demi sedikit dan kali ini mungkin dengan cara ini, tetapi tahun akan datang siapa yang tahu bagaimana pula caranya....

 kita tidak kisah kalau ia dibuat berasaskan sebab yang baik, jelas dan rasional tetapi bukan asas yang cuup rapuh dan tidak bertulangbelakang seperti semata-mata ingin meraih undi.Andai kata melayu juga punya tanah besar dan perkara yang sama juga dilaksanakan oleh pemerintah itu, apakah perasaan masyarakat cina?????

 BARISAN NASIONAL PERLU TUMBANG DALAM PILIHANRAYA AKAN DATANG.

 
 wassalam
 nakalsikit
 10hb.ogos.1999